Çorum Belediyesi, mevcut hayvan pazarının artık ihtiyaca cevap verememesi ve Çorum’a yakışmaması nedeniyle yeni ve modern bir hayvan pazarını şehrimize kazandıracak.
Ankara Yolu, Karacaköy mevkiinde bulunan 66 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan hayvan pazarı için ilk adım olarak Çoru Belediyesi, gayrimenkulü tahsis yoluyla edindi. Sonrasında ise proje ve hafriyat çalışmalarına başladı.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Yeni Hayvan Pazarı projesinin 2014 seçim taahhütleri arasında yer aldığını belirterek 6 yıldır verdikleri sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yeni hayvan pazarının Çorum’un ve bölgenin çok uzun yıllar ihtiyacını karşılayacak fiziki şartlarda ve büyüklükte olacağını ifade eden Başkan Muzaffer Külcü, "Biz, insanımızın en iyi şartlarda üretmesi, ürettiğini halka arz etmesi, günlük yaşamda da en iyi imkânlardan faydalanması için çalışıyoruz. Tüm çalışmalarınızda insanı merkeze alıyoruz ve projelerimizi buna göre şekillendiriyoruz” dedi.
Mevcut hayvan pazarının hem görüntüsü hem de işlevselliği bakımından canlı hayvan tüccarlarını pek memnun etmediğini, Belediye’nin sinek ve haşereyle mücadelesinde de olumsuz bir yeri olduğunun altını çizen Başkan Külcü, “Şehrimize, yeni ve modern bir hayvan pazarı kuracağız. Mevcut hayvan pazarı oluşturduğu görüntü kirliliği ile şehrimize yakışmıyor. Yapacağımız yeni hayvan pazarıyla çiftçilerimizin burada her türlü ihtiyacını gidereceğimiz gibi Çorum hayvancılığının da gelişmesine katkı sağlamış olacağız” dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yeni hayvan pazarının hayvan ticareti konusunda Çorum’un yanı sıra bölge illerine de hizmet verebilecek kapasitede olduğunun altını çizerek “Yeni hayvan pazarımız 3 bin büyük baş ve 3 bin küçük baş kapasiteli olacak. Kapalı ve açık padoklar, giriş çıkış kontrol binaları, araç dezenfeksiyon üniteleri, hayvan indirme-bindirme rampaları, karantina binası, kurbanlık hayvan padokları, Portatif kurban kesim üniteleri, oto park, veteriner hekim kontrol binaları, kurban sahipleri için bekleme alanları, yem ve saman satış birimleri, lokanta, çay ocakları, fast food, wc, duş, lavabo, soyunma odaları, yıkama sistemi, gebe hayvan muayene odası, bekleme salonu, borsa temsil odası ve hayvan borsası satış alanı gibi her şeyi düşünülmüş bir hayvan pazarı olacak. Şehrimize şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ayrıca, “Bu yatırımın devamı olarak şehrimize yeni bir mezbaha kazandırmak için de fizibilite çalışmaları devam ediyor. Uygun sonuca ulaştığımız takdirde lokomotif görevi Belediye olmak kaydıyla; Kasaplar Odası, Ziraat Odası ve Ticaret Borsası işbirliği ile Çorum’a modern bir mezbaha kazandıracağız” diyerek sözlerini tamamladı.



RECEP GÜR’DEN TEŞEKKÜR

Çorum Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı, ÇESOB Başkan Vekili Recep Gür, yapılacak olan yeni hayvan pazarının kendilerini memnun ettiğini belirterek Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye teşekkür etti.
Eski hayvan pazarının yetersiz kaldığını, yapılacak olan yeni pazar içerisinde sosyal tesisler, mezbaha ve hayvan satıcıları için modern satış alanlarının olmasının canlı hayvan ticareti yapanlara büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade eden Recep Gür, “Yeni hayvan pazarı kapasitesi yüksek bir pazar olacağından Çorum'un yanı sıra bölgedeki hayvan ticaretini de olumlu etkileyecek” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim