Obruk Barajı havzasında bulunan çeltik üreticilerinin yaşadığı su sıkıntısı çözüme kavuşturuldu.
Geçtiğimiz hafta sonu Dodurga İlçesi’nde AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı ile İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Kuyumcu, Güvercinlik, Berk, Gökgözler, Kumbaba ve Çatar Köylerinin kooperatif başkanları ve üyeleriyle birlikte bir toplantı yaptılar. Toplantıda çeltik üreticilerinin yaşadıkları su sıkıntısı ile ilgili taleplerini dinleyen İl Başkanı Bekiroğlu ve Milletvekili Bağcı’ya üreticiler, barajdan bırakılan su miktarının yeterli olmadığını, su yetersizliğinden dolayı da çeltik tarlalarını yeteri kadar sulayamadıklarını belirttiler.
80m3 su salındığını lakin 20 m3 altına düşen suyun 700 dekara yakın çeltik tarlaları için yetersiz kaldığını ve ürünlerin adeta su yetersizliği nedeniyle kuruma noktasına geldiğinden dert yanan üreticiler, bu konuda Milletvekili Bağcı ve İl Başkanı Bekiroğlu’nda soruna köklü bir çözüm getirmelerini talep ettiler.
Sorunun çözümü noktasında gerek baraj yetkilileri, gerekse diğer firma yetkilileri ile görüşen İl Başkanı Bekiroğlu ve Milletvekili Bağcı, sorunun çözülmesini, geçimini çeltik üreticiliğinden sağlayan vatandaşların mağdur edilmemesini aktardılar. Yapılan görüşmeler neticesinde üreticileri mağdur etmeyecek şekilde su ihtiyacının karşılanacağının sözünü alan İl başkanı Bekiroğlu ve Milletvekili Bağcı, yöre halkının önemli bir problemini daha çözmenin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdiler.
Üreticiler de sorunlarının çözümü noktasında gösterdikleri duyarlılıktan dolayı AK Parti Çorum Milletvekili Dr. Cahit Bağcı ve İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu’na teşekkür ettiler.
(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim