AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, S.S Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi ile ilgili iddiaların yargı sürecinde olduğunu bildirdi.
Çorum basınında çıkan haberler üzerine, Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi (PANKOBİRLİK) hakkında durum değerlendirmesi yapma zorunluluğu duyduğunu belirten Cahit Bağcı, şu bilgileri verdi:
“Bilindiği üzere PANKOBİRLİK 1163 sayılı Kooperatifler Kanununa göre faaliyet gösteren tüzel bir kişilik olup tüm faaliyetleri ve harcamaları hem kendi denetim kurulunca hem de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve PANKOBİRLİK Genel Müdürlüğünce denetlenmekte ve varsa denetimlerde tespit edilen hususlar yönetim kuruluna yazılı olarak bildirilmekte ve gerekli tedbirlerin alınması talep edilmektedir.
Kamuoyuna yansıyan iddialara cevap verme yükümlülüğü hiç kuşkusuz Çorum Pankobirlik yönetim kurulunun sorumluluğundadır. Ancak binlerce pancar üreticisinin üyesi bulunduğu ve geçimlerini pancar tarımından sağlayan çiftçiler ve vatandaşlarımız adına durum hakkında PANKOBİRLİK Genel Müdürlüğünden bir bilgi talep edilmiştir. Alınan bilgiler çerçevesinde Pankobirlik Teftiş Kurulu tarafından yapılan incelemeler çerçevesinde bazı iç işlemlerle alakalı olarak Çorum Pancar Üreticiler Kooperatifi hakkında Çorum Cumhuriyet Savcılığınca bir soruşturma başlatılmıştır. Yargıya intikal etmiş bir husus hakkında bizim bir değerlendirme yapmamız söz konusu olamaz. Yargının bir an önce soruşturmasını tamamlayarak iddia edilen ve teftiş kurulunca tespiti yapılan hususlarda bir karara bağlanması gereği ortadadır.”
Editör: TE Bilisim