10 yıl öncesine kadar büyükşehirler dışındaki illerde çağrı merkezi bulunmadığını hatırlatan Bakan Elvan, “Çorumlu gençlerimiz için iş kapısı olan çağrı merkezimizin açılışını yapmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Ülkemizde son yıllarda bilişim alanında ciddi yatırımlar oldu. Türkiye’de bilişim alanı çok hızlı büyüyüp gelişiyor. Yeni iş alanları ortaya çıkıyor.
Bizler de bu sektörlere yatırımlarımızı artırıyoruz. 10 yıl önce büyükşehirler dışındaki illerimizde çağrı merkezleri yoktu. Şimdi Türkiye’de 120 çağrı merkezi var. Buralarda 80 bin kişi çalışıyor. Ama yeterli değil. 2023 hedefimiz bu sayıyı 3 katına çıkarmak, çalışan sayısını da 250 bine ulaştırmaktır. Bu sayıya ulaşacağımızdan da eminim” dedi.
Türkiye’deki çağrı merkezlerinin ülke ekonomisine 1,6 milyar liralık katkısının bulunduğun bu yüzden de çağrı merkezlerini çok önemsediklerini ifade eden Bakan Elvan, “Tüm dünyada çağrı merkezlerinde 13 milyon kişi istihdam ediliyor. Türkiye’nin bu pastadan aldığı oran ise oldukça düşük. Bu sebepten çalışan sayımızı da il sayımızı da artıracağız. Şimdi 43 ilimizde çağrı merkezi var. Hedefimiz 81 ilin tamamında açmak. Türkiye büyüdükçe sayı da artacak” diye konuştu.
Konuşmasında Assistt Çorum Çağrı Merkezi’nde çalışan müşteri temsilcilerinin servis sorununa da değinen Elvan, en kısa sürede servis sorununun giderileceğini söyledi.
(Onur MÜLAZIM)
Editör: TE Bilisim