Belediye Meclisi’nün dün gerçekleştirilen oturumunda gündem dışı söz alarak bir konuşma yapan Semrin Kaleli, “Kimi aileler, şu an bilinçsizce gelecekteki kadına şiddet vakalarının ön hazırlığını yaparken, biz başka Özgecanlar için gecikmeye devam ediyoruz" dedi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETE SON VERMEK İÇİN KARARLIYIZ”
Belediye Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Zeki Gül, "Kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim" dedi. Belediye Meclisi'nde gündem dışı söz alarak kadına yönelik şiddetle ilgili bir konuşma yapan Gül, “Kadına karşı şiddetle mücadelede, toplumun bütün bireyleri olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere kararlıyız, biz de varız” diye konuştu.
Zeki Gül, konuşmasında şunları söyledi:
“Kadına yönelik her türlü şiddetin; acı ve ızdırap veren, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna, toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna, kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçe ile asla meşrulaştırılamayacağına inanıyoruz.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim