Çorum Fen Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mustafa Kaleycik ile üyeler, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ve Dr. Nedim Ardıç, dün bir basın toplantısı düzenleyerek, bir kolejin tanıtım broşüründe Fen Lisesi’nin karalanmasına tepki gösterdiler.
İlimizde 2 yıldır faaliyet gösteren bir kolejin, başarılı öğrencileri kendine çekebilmek için “Neden buraya geldim?” şeklinde bir bölüm hazırladığı ve bir öğrencinin ağzından, Fen Lisesi ile ilgili incitici, küçükseyici, hatta hakaret edici ifadeler kullanıldığı kaydedilen açıklamada, Çorum Fen Lisesi’nin her yıl ortalama 30 öğrencisinin ilk on binde yer aldığı, 2013 yılında 24 öğrencinin, 2014 yılında ise 28 öğrencinin tıp fakültesini kazandığı, 2014 yılında YGS’de Türkiye yirmincisi, LYS’de ise Türkiye dokuzuncusu çıkarıldığı hatırlatıldı.
Ortak açıklamanın dışında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, başarıya odaklanan okul personelinin insanüstü bir çaba gösterdiğini belirterek, “İthamlar iftira boyutundadır ve ahlak dışıdır. Bu okulda öğretmeniyle, öğrencisiyle büyük fedakârlıklarla nitelikli bir eğitim verilmektedir. İlgili makamlara başvurarak hakkımızı arayacağız. Bir özel okul, ilimizin en iyi okulunu karalayarak öğrenci ayartma yoluna gidemez. Fen Lisesi’nden özür dilenmesi gerekir” dedi.
Editör: TE Bilisim