Yine yıllardan beri, insanlık tarihinin ilk yazılı barış antlaşması Kadeş’e taraf olmuş Hititler’in başkenti olarak Çorum’un, “barış kenti” unvanını dünya yüzünde en fazla hak eden kent olduğu görüşü, ÇORUM HABER tarafından savunulageliyor.
“Çorum için “barış, kültür ve sanat kenti” vizyonu önerilirken de, bunun altyapısının “ekonomik güç”ten geçtiği bilinci içinde, Çorum’un yeniden “Anadolu Kaplanları” arasındaki yerini alması, yeniden “KOBİ Başkenti” diye tanımlanır hale gelmesi ve yeniden “Kalkınmada Çorum Modeli”nin hayata geçirilmesi gerektiği ısrarla dile getiriliyor.
ÇORUM HABER, eşi bulunmaz tarih hazinelerine, zengin halk kültürü birikimine ve engin hoşgörüsüyle “hümanist” insan malzemesine sahip olan Çorum’un, var olan girişimci ruhu, yatırım iklimi ve ortaklaşa iş başarma geleneğiyle, bütün bunların üstesinden gelebileceğine inanıyor, bu inancını sık sık okurlarıyla paylaşıyor.
Altyapı yatırımlarıyla ve özendirici kolaylıklarla girişimcilerin önünün açılması, Çorum’un yeniden şahlanışı için ön koşul. ÇORUM HABER’in kamuoyunun gündemine taşıdığı yatırım ve istihdamı caydırıcı, istismarcılara kapı aralayan hukuksal boşlukların giderilmesi de, en az başlangıçtaki koşullar kadar önemli. Bu gerçeği yok sayarak, Çorum’un gelişmesi, büyümesi, Çorumlu’nun huzuru, refahı üzerine ahkâm kesmek, “temelsiz” ve “göstermelik” kalmaya mahkûmdur.
Editör: TE Bilisim