Hitit Üniversitesi ve Çorum Tabip Odası işbirliğiyle güzel organizasyonlar gerçekleştirildiğini, ilerleyen günlerde de birçok faaliyet yapılabileceğini belirten Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alkan, Sağlık Bakanlığı ile yapılan afiliasyon (ortak kullanım) sonrasında sunulan hizmetin çok iyi bir seviyeye geldiğini vurguladı.
Bu birliktelik sayesinde şimdiye kadar Çorum’da yapılamayan pek çok cerrahi operasyonun yapılabilir hale geldiğini belirtti. Afiliasyon uygulamalarının diğer illere nazaran çok daha iyi bir noktada olmasında, ilimizdeki sağlık idarecilerinin uyumlu ve faydalı çalışmalarda bulunmasının etkili olduğunu söyleyen Prof. Dr. Alkan, özellikle özverili bir şekilde çalışan Kamu Hastaneleri Kurumu Hekimleri ve Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlilerine teşekkür etti.
Tıp Fakültesindeki öğretim elemanı sayısının her geçen gün daha da arttığını vurgulayan Alkan, Eğitim Araştırma Hastanesi’nin bulunduğu bölgede yer alan üniversitenin sağlık birimlerinin tamamının yer alacağı sağlık kampüsü olarak planlanan Güney Kampüsü’nde çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirtti. Tıp Fakültesi öğrencilerinin ilimizde eğitim almaya başlaması için var güçleriyle çalıştıklarını söyleyen Prof. Dr. Alkan, “Çok büyük bir aksilik olmazsa 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimizi ilimize getireceğiz” dedi. Tabip Odası ile Tıp Fakültesi’nin uyumlu çalışmalarından dolayı memnuniyetini dile getiren Alkan, Çorum Tabip Odası yönetimine başarı dileklerini iletti.
Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak da Tıp Fakültesi’nin artan öğrencileri ile ilimizde yer almasının Hitit Üniversitesi’nin prestijini daha üst seviyelere çıkaracağını ifade ederek, “Hitit Üniversitesi’nin Çorum’a kattığı değer Tıp Fakültesi’nin büyümesiyle bir kat daha artacaktı” dedi.
Dr. Azak, Sağlık Bakanlığı ile yapılan ortak kullanım anlaşması sonrasında önemli gelişmelerin kaydedildiğini, hastalarımızın mağduriyetlerinin giderildiğini ve memnuniyetin arttığını belirtti. Artan değerli öğretim görevlisi kadrosuyla Tıp Fakültesi’nde daha başarılı çalışmaların gerçekleştirileceğine inancının tam olduğunu dile getirdi.
Çorum Tabip Odası olarak üniversite ile iş birliği içerisinde yapılan organizasyonlardan kendilerinin de çok memnun olduğunu ifade eden Azak, eğitim, araştırma, panel yapma, halka yönelik konferanslar gerçekleştirme noktasında her zaman hazır olduklarını söyledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim