HDP’ye yönelik Alaca’da yaşanan saldırı nedeniyle Özdoğanlar önünde bir basın açıklaması düzenlendi. HDP milletvekili adayları Muharrem Özünel, Meliha Üşüdür, Hasibe Beyaz, EMEP Merkez İlçe Başkanı Feyzullah Aygün ve çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında konuşan Akkaya, polisin yeteri kadar tedbir almaması nedeniyle saldırıya maruz kaldıklarını söyledi.
“Faşizme karşı omuz omuza”, “Çorum HDP’ye sahip çık”, “Türkiye faşizme mezar olacak” gibi sloganların atıldığı basın açıklamasında Ali Akkaya, şunları dile getirdi:
“Bir gün öncesinden HDP olarak Alaca’da seçim çalışması yapmak için karar aldık. Sabah saat 09.30 sırasında Çorum’dan yola çıktık. Yolda Çorum Emniyet Müdürlüğü’ne haber verilerek, Alaca İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün haberdar edilmesini istedik. Bunun üzerine Alaca Emniyet yetkilileri ile irtibat kurduk ve ilçeye girişte polis bize eşlik etti. 2 sivil polis eşliğinde Alaca pazar yerinde bildirilerimizi dağıtıp, şehrin merkezine çıkan Cumhuriyet ve Ankara caddesinin kesiştiği noktada 4 kahve ziyaret edildi ve vatandaşlarla görüşüldü.
Son ziyaret yerinden ayrılacakken aniden 5 kişi grubumuza saldırdı. Bu saldırı sırasında ben ve üç genç yoldaşım saldırganların darbelerine maruz kaldık. Polis tarafından yeteri kadar tedbir alınmaması, saldırıya maruz kalmamıza neden oldu. Buna rağmen sağduyumuzu koruyup olayın büyümemesine gayret ettik. Emniyet güçlerinin de gelmesiyle olay yerinden alınarak Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldük.
Bu arada 15 kadar genç seçim aracımıza saldırdı. Polisin müdahale etmesi sonucu aracımız darbe almaktan kurtuldu.
Bilindiği gibi Türkiye genelinde partimize yönelik fütursuzca bir saldırı kampanyası yapılmaktadır. Bizler HDP olarak bu saldırıları kınıyor, halkımızın yanımızda yer alacağına sonuna kadar inanıyoruz. Demokrasi mücadelemizden ödün vermeden çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu saldırılar bizi yıldıramayacaktır.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim