Taşeron firma çalışanı ve ekip başı olduğu belirlenen 38 yaşındaki Faruk G. Maaşlarını alamadıklarını öne sürerek vince çıkıp intihar girişiminde bulundu. Polis ve itfaiyenin olay yerine gelmesiyle, işçi arkadaşları tarafından ikna edilemeyen Faruk G.’yi vazgeçirme çabaları yoğunlaştı.
Bu arada gazetecileri olay yerine çağıran işçilerle firma yetkilileri arasında kavga çıktı. Bu arada görüntü almaya çalışan gazetecilere de tepki gösterildi. Nitekim, DHA Muhabiri ve Çorum Gazetesi çalışanı Yusuf Çınar’ın kamerası zarar gördü.
Ardede, polisin araya girmesiyle önlenebildi.
Polisin ikna çabaları sonuç verince vinçten inen Faruk G. ise ifadesi alınmak üzere Emniyet’e götürüldü.
Öte yandan, Çorum 650 Yataklı Hastane İnşaatı Şantiye Şefi İnş.Müh. Gökhan Evcil, yazılı bir açıklama yaparak, intihar girişiminde bulunan Faruk G.’nin alt yüklenici firmadan alacağının olmadığını, tersine borcu bulunduğunu öne sürdü. Mekanik işler alt yüklenicisi İlkel Mühendislik’in, mevcut borcunu da göz ardı ederek, tüm çalışanlarına öeme yapıp memleketlerine gönderdiğini belirten Şantiye Şefi Evcil, “Olaya sebep olan alacak meselesi çalıştığı diğer işlerden kaynaklanmaktadır” dedi.
Gökhan Evcil, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Önemle belirtmek gerekir ki, İl Özel İdaresince tarafımıza yapılan idari hakkedişlerde ve tarafımızdan alt yüklenicilere yapılan hakkedişlerde, herhangi bir sorun yaşanmamış, ödemeler zamanında, tam olarak yapılmıştır.
Durum böyle iken, oluşan stresli ortamdan dolayı gazeteci arkadaşlarımızla çalışanlarımız arasında sözlü münakaşa yaşanmış olup, bu durumun olayın gerginliğinden kaynaklandığını belirtmemiz gerekir.”
Editör: TE Bilisim