Çorum Valisi Ahmet Kara, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tüm dünyada 'Dünya Kadınlar Günü' olarak kutlanan 8 Mart’ın, evrensel insan haklarının vazgeçilmez ve ayrılmaz parçası olan kadın haklarının sağlanması yolunda yapılan çalışmaları simgelediğini ifade eden Vali Kara, kadına yönelik şiddet vakalarını da değerlendirdi.
Kadının eğitimden, üretimden, iş gücünden ve toplumdan dışlanmasının toplumun gücünün de yarısının yok edilmesi anlamına geldiğini belirten Vali Kara, yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kadınlar, sadece nüfusumuzun yarısı olması itibarıyla değil, anne olarak da son derece önemli bir konumda bulunmaktadır. Kadınlar çeşitli alanlardaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de ülkenin geleceğinin şekillenmesine herkesten daha çok katkıda bulunmaktadırlar.
Kadın hakları konusunda yasal düzeyde önemli adımlar atılmış olmakla birlikte zaman zaman kadına yönelik şiddet konusunda üzücü olaylar yaşamaktayız. Öncelikle kadına yönelik şiddetin bir insanlık suçu olduğu unutulmamalıdır. Kadına yönelik şiddetin ve sonuçlarının ortadan kaldırılmasına yönelik kurumlarımız, sivil toplum kuruluşlarımızın ve tüm vatandaşlarımızın işbirliği ve koordineli çalışması ile kadının güçlendirilmesi ve koruyucu hizmet sunumunun yanında farkındalık oluşturma ve zihniyet dönüşümünün sağlanması son derece önemlidir.
Bu düşüncelerle, yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr kadınlarımızın; bilimde, kültürde, sanatta, sporda, iş yaşamında, kısacası hayatın her alanında daha etkin olmaları dileğiyle, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum.”
Editör: TE Bilisim