Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerin Ak Parti için önemli olduğunu belirterek, “Yeni Türkiye’nin temeli atılacak” dedi.
Ak Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ve İl Yönetim Kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’ye iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette seçim süreci hakkında bilgi veren Bekiroğlu, milletvekilleri Salim Uslu ve Cahit Bağcı ile eski il başkanı Ahmet Sami Ceylan’ın bugün yapılacak olan temayül yoklamasına katılmayacağını belirterek, 3 aday adayı dışındaki 36 aday adayı için 2.200 delegenin oy kullanacağını bildirdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Külcü ise Ak Parti’nin kongre sürecinin coşkulu bir şekilde tamamlandığını ifade ederek, “Kadın Kolları ve Gençlik Kolları başlı başına bir siyasi parti gibi kongre yaptı. O salonlarda bulunmak siyaset yapanlar için çok keyifli. Milletvekilliği yapıp, belediye başkanlığı yapıp da milletin içerisinde gezemeyen insanları görüyoruz. Ak Parti kadroları ise her zaman milletin içerisinde” dedi.
7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimlerinin sonucunun ülkenin 20-30 yılını etkileyeceğini kaydeden Külcü, “Ak Parti iktidarı ile birlikte hem fiziki yatırımlar yapılırken, hem de insan hakları ve hukuk alanında restorasyon dönemi yaşandı. 7 Haziran seçimlerinde yeni Türkiye’nin temeli atılacak. Oradan çıkacak parlamento yapısıyla Türkiye yeni anayasasını oluşturacak” ifadelerini kullandı.
Külcü, siyasetin artık Ak Parti ve diğerleri şeklinde tasnif edildiğini söyleyerek, “Anket sonuçları bile Ak Parti yüzde 50, diğerleri yüzde 50 şeklinde veriliyor. CHP, MHP ve HDP bir blok oluşturarak siyaseti kilitleme noktasına getirdiler” şeklinde konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim