35. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali bu yıl çok renkli olacak. Çorum Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından aylardır üzerinde titizlikle çalışılan festival programı netleşti. Bu yıl 22-26 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde çok sayıda ünlü sanatçı sahne alacak. İrem Derici, Uğur Işılak, Yudum, Yavuz Bingöl ve Mustafa Ceceli en güzel türkü ve şarkılarını Çorumlular için seslendirecek.
Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, bu yıl 35.sini gerçekleştirecekleri Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nde dolu dolu bir programla Çorum halkının karşısında olacaklarını söyledi. Çorum halkının istekleri doğrultusunda hazırladıkları festivale çok iyi hazırlandıklarını ifade eden Zeki Gül, festivalin Çorum halkının beklentilerini karşılayacağına inandığını söyledi.
Festivalin tanıtımı için kitapçık, davetiye, billboard, raket, afiş ve diğer tanıtıcı dokümanların çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, “Son yıllarda çok kaliteli bir festival programı hazırlıyoruz. Her kesime yönelik konser, sergi, yarışma ve eğlenceler var. Halkımızın da isteklerini göz önünde bulundurarak ünlü sanatçıları hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Festival coşkusunu hemşehrilerimizin hep birlikte yaşaması için tüm ayrıntıları göz önünde bulunduruyoruz. Festival boyunca ünlü sanatçıları, tiyatro gösterilerini, açık hava film gösterilerini, konserleri ve animasyon gösterilerini Çorum halkıyla buluşturacağız. Çorum halkı, eğlence dolu beş gün geçirecek” dedi.



ÇORUMLULAR ÜNLÜ SANATÇILARLA COŞACAK

35. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali bu yıl da ünlü sanatçılarla renklenecek. Mustafa Ceceli, İrem Derici, Uğur Işılak, Yavuz Bingöl ve Yudum Çorum’da konser verecek. 35. Hitit Fuar ve Festivali bünyesinde sahne alacak olan ünlü sanatçılar sevenlerini coşturacak.

SEFA DOĞANAY, TAKLİTLERİYLE FESTİVALE RENK KATACAK

Adını ilk olarak Yetenek Sizsiniz programıyla herkese duyuran Sefa Doğanay, taklit yeteneğini bu kez Çorumlular için sergileyecek. Yaptığı taklitler ve sahne gösterileriyle hayran kitlesi oluşturan Sefa Doğanay, geçtiğimiz yıllarda da Çorum’a gelmiş ve gösterisiyle büyük beğeni toplamıştı.

FESTİVALDE ÇOCUKLAR DA UNUTULMADI

35. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nde de çocuklar unutulmadı. Devlet Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek olan çocuk tiyatrosu ile çocuklar gönüllerince eğlenecek.
23 Temmuz Perşembe günü saat 14.00 ve 17.00’da iki seans olarak sahnelenecek olan Şakacı Nasreddin Hoca çocuk oyununa gelen tüm çocuklara Çorum Belediyesi tarafından çikolatalı gofret ikram edilecek.



YERLİ VE YABANCI EKİPLER FESTİVALE RENK KATACAK

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı ekipler en güzel yöresel oyunlarını Çorum halkı için sahneleyecek. 35. Hitit Fuar ve Festivali’ne Porto Riko, Fransa, Cezayir ve Bosna Hersek’ten yabancı ekipler, Şanlıurfa, Ankara, Bursa, İzmir gibi illerden de yerli halk oyunu ekipleri katılacak. Festivalde ayrıca Belediye Mehter Takımı da çeşitli gösteriler yapacak.

AÇIK HAVADA GAZOZ VE ÇEKİRDEKLE NOSTALJİK SİNEMA KEYFİ

35. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nde sinema nostaljisi yaşanacak. Kültürpark’taki bulunan amfi tiyatroda oluşturulacak sinema düzeneği ile Çorumlular açık havada sinema izleme keyfi yaşayacak. Çorum Belediyesi tarafından izleyicilere çekirdek ve gazoz ikramının yapılacağı açık hava sinema gösterisinde bu yıl yönetmenliğini Celal Çimen’in yaptığı Kod Adı K.O.Z, yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı Mucize ve yönetmenliğini Burak Aksak’ın yaptığı Bana Masal Anlatma adlı filmler Çorumlu sinemaseverlerle buluşacak.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim