Dostluğa çok önem veririm. Dostlarla sohbete ve muhabbete bayılırım.
Son yıllarda insanlar yüz yüze konuşmayı unuttukları için eski dostluklardan eser kalmadı. Herkesin elinde son model cep telefonu, sürekli konuşuyorlar.
Avrupa’da en çok konuşan ülke olmuşuz.
Kahvede aynı masada oturan iki genci yüz yüze bakmadan cep telefonlarıyla oynarken görebilirsiniz.
Karşılıklı konuşmayı ve selamlaşmayı unutan bu gençler sanki bir robot gibi bilgisayarların başından kalkmıyor, adeta sanal âlemde yaşıyorlar.
Çocuklarınıza sahip çıkın. Onları kırmadan, azarlamadan, kendinizden uzaklaştırmadan nasihat ederek gerçek yaşama döndürmeye çalışın.
Her insanda insanlığın bütün halleri var. Herkes başlı başına bir âlem, bu âlemde...
Tanrım nasıl yarattın bunca insanı tip, tip,
Us’larında nasıl fark yarattın ey yüce Sahip? (us=akıl)
Hikmetinden sual olmaz ama neydi muradın?
Hepsi başka bir âlem, hepsi başka bir garip…(Mehmet Özata)
Her sabah Selamiçeşme Özgürlük parkında spor yaparken park çalışanlarından Mecitözü’nün Gözveren köyünden Ünal Taş ve kayınbiraderi Haydar Kural beni “Günaydın hocam” diyerek sevgiyle karşılarlar. Anadolu insanının saflığı ve sıcaklığıyla bana çok itibar ederler. Ben de kendilerini çok sever ve sayarım.
Haydar Kural eski Mecitözü Belediye Başkanı rahmetli Ahmet Özçekiç kardeşimin öğrencisi olmuş.
Onların sevgisi ve hayır duasıyla güne başlamak beni çok mutlu ediyor.
Özgürlük parkı benim ikinci evim. Sabahları spor yapar, öğleden sonraları kafede çay içer, kitap okur ve dostlarımla sohbet ederim.
Yaklaşık iki senedir, her 15 günde bir İstanbul’da yaşayan Osmancık’lı dostlarımı, ayda bir de Çorum lisesi 1963 mezunu arkadaşlarımı Özgürlük parkında ağırlarım.
18 Ekim Cumartesi günü Çorum lisesi 1963 mezunu arkadaşlarımdan Vali Süleyman Oğuz, Banka müdürü Tuncay Erzurumlu, Savcı Hüseyin Eyüpoğlu (Talaş) bürokrat Abdullah Bükülmez, öğretim üyesi Cengiz Erdoğan, meşhur Hattat Turan Sevgili ve iş adamı Haldun Karaoğlu (hepsi emekli) konuğum oldular.
Dr. Sefer Kaya, emekli subay Mehmet Mergen, Noter Hüseyin Kadayıfçı, Avukat Yaşar Köstekçi, Avukat/Bankacı Halis Aygül, yazar Tuncer Cücenoğlu ve iş adamı Adnan Bayezit işleri nedeniyle gelemediler. .
Yaklaşık üç saat çok derin bir Çorum ve Çorum lisesi muhabbeti yaptık. Hasret giderdik. Haldun Karaoğlu ve Süleyman Oğuz’u tam 51 yıldır görememiştim.
Yirmili yaşlarda ayrıldığımız arkadaşları 51 sene sonra etki ve yetki sahibi, gelişmiş, kemâle ermiş güzel insanlar olarak görmek çok hoşuma gitti.
Çorum lisesi 1963 mezunlarının yaklaşık yüzde doksanı üniversite eğitimi yapmış.
Daha da önemlisi bu arkadaşlarımızın çocukları eğitimde kendilerini geçerek büyük şirketlerde çok önemli görevler üstlenmişler.
Bende 1963 mezunu yaklaşık 70 arkadaşımın cep telefonu kayıtlı olduğu için, emekli Albay Uğur Alaybeyoğlu ve eşi Necla Eralp, eski Yargıtay üyesi İsmail Seçer, Avukat Arif Damar, Avukat Adnan Çırakoğlu, Dr. Sefer Kaya, iş adamı Metin Muci ve eski DSP Milletvekili Barış Can’ı telefonla arayarak arkadaşlarımla konuşturdum.
Unutamadığımız lise anılarımızı paylaştık. Çok keyifli bir üç saat yaşadık.
Bir ay sonra 15 Kasım Cumartesi günü saat 14,00’te Kadıköy Selamiçeşme Özgürlük parkı Fua kafede toplanmak üzere vedalaştık.
O tarihte İstanbul’da olacak arkadaşlarımızı da bekleriz.