Hafta içerisinde Manisaspor ile oynadığı Türkiye Kupası maçı yorgunu olan Çorum Belediye, lider Tirespor karşısında 1 puanı son dakikalarda Nedim’in attığı golle kurtardı. Maç, yağmur nedeniyle oldukça ağırlaşan bir zeminde oynandı. İki takım futbolcuları hemzeminle, hem de birbirleriyle mücadele ettiler.
Tirespor, fizikli ve birbirini iyi tanıyan futbolculardan kurulu bir takım. Bu fizik üstünlüklerini maç boyunca çok iyi kullandılar. İzmir ekibi maça atak başladı. Belli ki, iyi bir hazırlık dönemi geçirmişler. Sahadaki boş alanları çok iyi kullandılar, ezbere pas atıyorlar. Zeminin kaygan olması nedeniyle sık sık uzaktan şutlarla da gol aradılar. Ancak şutlarda toplar genelde Belediyespor savunmasına çarptı.
İlk 30 dakikadan sonra Belediyespor’da bir kıpırdanma oldu. İleri daha çok çıkmaya başladı. 36.dakikada bir topu direkten dönen Çağlar, 40.dakikada inanılmaz bir gol kaçırdı. Bu pozisyonlar, ya da biri gol olsa sonuç daha değişik olabilirdi. Çağlar gibi bir futbolcunun 40.dakikadaki fırsattan yararlanamamasını yadırgamam kadar, Turgay’ın bu futbolcuya tepkisine de bir anlam veremedim.
İkinci yarıya da iyi başlayan Tirespor oldu. Organize ataklarla Belediyespor kalesine yüklendiler. Henüz 5 dakika olmuştu ki, Osman’ın yerine oyuna giren Eray’ın biraz da zeminin azizliğine uğraması üzerine kalesinde golü gördü. Golden sonra Belediyespor tüm riskleri alarak rakip yarı alana yerleşti. Ancak ani ataklarda kalesinde önemli tehlikeler yaşadılar.
Özellikle son 10 dakikada tribünlerdeki taraftarlar hop oturup hop kalktı. Nitekim 80.dakikada kaptan Nedim attığı golle beraberliğe sağlarken, takımına altın değerinde 1 puan kazandırdı. Kalan sürede iki takım da skoru lehine çevirecek pozisyonlar buldu ancak yararlanamadı.
Sezon başından, hatta geçen sezondan kalan orta sahadaki sorun devam ediyor. Buna kanatlardaki futbolcuların formsuzluğu da eklenince Belediyespor’un rakip kalede etkili olması zorlaşıyor.
Teknik Direktör Yavuz İncedal bu maçta oyuncu değişikliklerini doğru ve zamanında yaptı. Ancak, Ender’de ısrarcı olmasına bir anlam veremiyorum.
Henüz sezonun ilk haftaları. Yaşanan bu kayıpları telafi etmek elbette mümkün. Ancak bir an evvel toparlanmak şartıyla. Yoksa atı alan Üsküdar’ı geçer.
Tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını şimdiden tebrik ediyorum.