Madde 3)-Türkleri ekonomik olarak çökertmek ve bu çökertmeyi gerçekleştirmek için de zengin Türkleri zarar edecekleri ticaret alanlarına çekmek. Yüksek faizli krediler vermek ve ağır şartlarla rehin kabul ettirmek. Türk mallarının sahte ve arızalılarını yapıp ve aynı Türk Malı damgası ile piyasaya sürüp, Türk Ekonomik Kurumlarını iflasa sürüklemek. Her türlü Türk malı ile başa baş rekabet etmek milli bir görevdir. Herhangi bir Yunan'ın bu konuda yapacağı fedakarlığın karşılığı Yunan Bankaları, ticaret kulüpleri tarafından ödenecektir. Ayvalık ve havalesinde "Midilli Bankası" ve "Mirmika (karınca)Teşkilatı her zaman bu konuda hizmete hazırdır.
Madde 4)-Türkleri, ahlak, milliyet, töre ve gelenekleri bakımından çökertmek. Bu çökertme taktikleri;
a-Küfürler öğretmek, küfrü Türkler arasında yaymak ve laubalileştirmek.
b-Türkleri;zinaya ve tüm diğer ahlaksızlıklara teşvik etmek ve bilhassa asil TÜRK aileleri arasına genç,güzel Yunan kızlarını ve kadınlarını hizmetçi,bakıcı olarak verip bu aileleri yıkmak.Türklerin büyük üst kurumlarına yetiştirilmiş Yunan kadınlarını yerleştirerek emellerimizin kolaylaştırılmasını sağlamak.
c-Türk gençlerine vurdum duymaz külhanbeyi ruhunu aşılayarak, Türk geleneklerini çürütmek. Gençler arasına kabadayılık ruhunu yayarak, sevgi saygı ve birbirlerine bağlılıkları yok etmek, onları birbirine düşürmek ve milli terbiyeyi bozmak.
d-Argovari ve eksik kelimeler içeren basit bir Türkçeyi Türkler arasında yaymak suretiyle milli dil ve milli duygularını bozmak.
Madde 5)-Türkleri dini bakımdan sarsmak. Hocaları, Yunan zenginler, tüccarlar ve esnaflar vasıtasıyla elde etmek. Bu elde edişler bol bol kıymetli hediyeler ve veresiyelerle pekâlâ olabilir. Hocaları her türlü uydurma inanışlara saptırmak. Hocalara yalan yanlış vakalar anlatıp ahaliyle hocaların arasını açmak.
Madde 6)-Türk Hükümranlığını yok etmek. Bu işi azar azar geliştirip, İstanbulu elde etmek ve eski Kostantinepolisi yeniden kurmak.
Madde 7)-Türk Milleti arasına daima fitne fesat sokmak ve devletle arasını açmak. Karışıklıklar organize edip, zamanında aradan çekilerek Türkler arasında bol bol kardeşkanı akıtmak. Ve komiteler tertip edip Türk Köylerini basmak.
Madde 8)-İleride zamanı gelecek harp sırasında Türkleri sefalete götürecek her yola başvurulacaktır. En mühimleri; TÜRK topraklarında zahire ve elzem tüm gıda maddeleri; TÜRKLERİN elinden süratle ve gizlice toplanıp adalara sevk edilecektir. Ve adalardan komşu memleketlere satılacak. Bu konuda Yunan tüccarını uğradığı zararlar hemen Yunan Milli Bankaları tarafından derhal tüccara para olarak ödenecektir. Tüm bunların yapılması; Türklerin bir harp ile meşgul olduğu yahut iç isyanlar çıktığı dönemlerde yani Türk Devleti İdaresinin zayıf olduğu sıralarda yapılması gerekir.
Şimdi asıl insanın kanını donduran aşağıdaki insanlık dışı maddeyi tekrar tekrar okuyalım.
Madde 9)-Doktor ve Eczacılarımız: TÜRK HASTALARI ve özellikle KİMSESİZ TÜRK HASTALARI GİZLİCE ZEHİRLEYİP ÖLDÜRECEK. KÖR, SAĞIR, SAKAT EDEREK SAF DIŞI BIRAKMAYA ÇALIŞACAKLARDIR.VE BU TAVSİYELER ÇOK GİZLİ OLARAK TATBİK EDİLECEK.
Madde 10)-Türk Çiftçisi, ağır borç ve faizlerle toprağından edilecek. Bilhassa bu borçların kolayca kabarabilmesi için harman veresiyeleri, senetler, zeytin mahsulü satışları ile başlayan borç para vermeler başka başka masraflara teşvik edilerek Türk Çiftçilerini ilk borç ödeme zamanlarında bunaltarak Ve elindeki toprağını kolay, ucuz şartlarla borçlu olduğu Yunan Tüccara satmak mecburiyetinde bırakılmalıdır.
(SÜRECEK)