Büyük fotoğrafı okumak…
Çağımızın baş çelişmesi küresel çeteler (emperyalizm ve Siyonizm) ile ulus devletler arasındadır. Bu cümleden hareketle baş düşman küresel çetelerdir. Başat strateji ise baş düşmana karşı en geniş birleşik cepheyi oluşturarak ulusların egemenliklerini korumalarıdır.
Meraklısı için parantez baş çelişme ve baş düşman saptamasında yapılacak hata üzerine inşa edilecek stratejik yapıların çökmesi kaçınılmazdır. Yakın ve uzak tarih bunun örnekleriyle doludur.
Tümdengelim…
Bütünden parçaya olgulara bakmak…
CFR’nin onursal başkanı olan David Rockefeller hedefi şöyle açıklamıştır:
“Dünyada 200 civarında olan devlet sayısı yakın gelecekte 1000’e çıkacaktır. Dünyada ulus devletlerin modası geçmiştir. Gelecekte devletler, finans sektörü tarafından idare edildiğinde dünyaya barış ve huzur gelecektir…”
Bu cümle, küresel çetelerin dünyayı işgalinin açık bir ifadesidir.
Küresel çetelerin elebaşı hızını alamayarak “1.000 yetmez 2000 olsa daha iyi olur” diyecek ve ekleyecektir. “Ordulara da gerek yok… Küçük bir polis gücü yeter… Bu şehir devletlerini partiler değil, şirketler yönetmelidir…”
05 Ocak 2007’de bir mesaj yayınlayan dönemin MİT Müsteşarı Emre Taner’in ifadelerini altını çizerek okuyunuz.
“Bulunduğumuz dönem, gelecekte birçok ulus devlet ve milletin hızlı bir şekilde tarih maratonunu kaybetmeye başladığı süreci anlatacaktır. Bu devletler sadece gelişmemekle ve dünya yönetiminde söz sahibi olanlar arasına dâhil olmamakla kalmayacak, aynı zamanda birçoğu günümüz teknolojik devriminin ve küresel ekonominin rekabetine dayanamayıp ulusal egemenliklerini de büyük ölçüde yitireceklerdir.”
Bölücü terör örgütü PKK’nın elebaşı Öcalan nevruz bahanesiyle yaptığı açıklama Diyarbakır’da PKK’nın siyasi temsilcileri tarafından okunmuştur.
“Doğru bildiğim ve inancım gereği; ulus devletleri demokratik siyasetle aşarak açık demokratik kimliklerle ortaklaşmaya geçmenin mecburiyetidir” diyen Öcalan, “Ortadoğu’nun ortak evini inşa etmeye çağırıyorum” ifadesiyle federalizmin, bir diğer deyişle şehir devletlerin mesajını vermiştir.
Uzun sözün kısası küresel çeteler “Durmak yok, yola devam” şiarıyla ulus devletleri parçalamak için her enstrümanı kullanmaktadırlar.
Siz bunun yanına bir de kebabın yanında iki dal maydanoz misali “PKK terör örgütü değildir” diyerek AB Yerel Yönetimler Özerklik şartına destek veren anne muhalefeti de koyarsanız küresel çetelerin yola nasıl devam ettiklerini görürsünüz.
Başlıkta ne demiştik? “Durmak yok, yola devam”… Bu ifadenin bir AKP sloganı olması kimseyi şaşırtmasın…
Küresel çeteler hedeflerine ulaşmak için kendi işbirlikçilerini özenle üretirlerken bu gidişe karşı çıkacak yapıları da majestelerinin muhalefeti hâline getirerek arabalarını çektirmektedirler.
“Oğlan bizim kız bizim / Çatlasın kaynanası” türküsünü “İktidar bizim, muhalefet bizim / Kına yaksın kaynanası” diyerek söyleyebilirsiniz.
Bu gidişattan rahatsız olanlar için ise irili ufaklı proje yapılar kurdurup milleti avutarak yola devam etmek işin bir başka şeytani boyutudur. Öğretilmiş çaresizlik…