İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen EMİTT 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına giderek, Çorum standında Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül’le beraber konuklara leblebi ikram ettik.
Her fuara katılan Sungurlu Mavi Ocak tesisleri sahibi Mustafa Mavi, Anitta Otel’in Genel Müdürü Hasan Özer Gökmen, Çekva Genel Müdürü Erdal Karslı, Çorum Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Özüdoğru ve diğer görevli arkadaşlarla sohbet ederek Çorum muhabbeti yaptık.
Çorum Valiliği ve Çorum Belediyesi tarafından ortaklaşa açılan Çorum standında, Hitit motifli kıyafetleriyle konukları ağırlayan gençler çok ilginçti. Fuarda bütün illerin, turistik ilçelerin ve turizm firmalarının yöneticileri şık giysiler içinde turizm ve kültürel tanıtımlarını yaparak ülke turizmine katkıda bulunmaya çalıştılar.
Bir öğretmen olarak eğitime çok önem veririm. Eğitimin insanları daha da güzelleştirdiğine inanıyorum. Eğitim insanların davranışlarına ve yüzlerine yansır.
Eğitilmiş turizmci insanlar daha sosyal, daha sevimli ve daha güzel oluyorlar.
Özellikle, yabancı ülkelerin turizm standlarında görev yapan manken kızlar çok etkileyici kıyafetleri ve güzellikleriyle şirketlerinin tatil rezervasyonlarını pazarlamakta çok başarılı oldular.
Yıllar evvel görev yaptığım Akşehir, Serik, Antalya, Batman, Mersin ve İstanbul standlarını ziyaret ederek eski dostları sordum. Çoğu ebediyete intikal etmişler!
25 Mayıs 2013 tarihinde Çorum lisesinde, 1963 mezunu 60 arkadaşlarımızla 50. Mezuniyet yılımızı kutlamıştık. Yaklaşık bir senedir de İstanbul’da yaşayan 1963 mezunu arkadaşımızla her ay Selamiçeşme Özgürlük Parkı Fua kafede buluşuyoruz.
24 Ocak Cumartesi günü iş adamı Metin Muci, emekli Banka Müdürü Tuncay Erzurumlu, emekli Savcı Hüseyin Eyüpoğlu (Talaş), emekli Banka müfettişi Halis Aygül ve emekli Netaş Müdürü Abdullah Bükülmez’le buluştuk.
Haldun Karaoğlu, Yaşar Köstekçi, Mehmet Mergen, Üstün Atalay, Sefer Kaya, Tuncer Cücenoğlu, Süleyman Oğuz, Adnan Bayezit ve Cengiz Erdoğan mazeretleri nedeniyle katılamadılar.
Çok derin Çorum lisesi muhabbeti yaparak anılarımızı paylaştık.
Telefonla Ankara’dan İsmail Seçer, Arif Damar, Çorum’dan Adnan Çırakoğlu, Ayvalık’tan Özcan Atalay, Osmancık’tan İsmail Ayvaz, İskilip’ten İsmet Kasımcan
ve Merzifon’dan Bilgin Zeren’i arayarak arkadaşlarla tek tek görüştürdüm.
1963 mezunu arkadaşlarımın pek çoğunun telefonu bende olduğu için sürpriz telefon görüşmeleri arkadaşlarımın çok hoşuna gidiyor ve hayır dualarını alıyorum.
Yetmişi deviren ihtiyar delikanlılar olarak, kırk, elli yıl sonra bile olsa telefonla birbirimizi arayarak halimizi, hatırımızı sormamız çok keyifli oluyor.
İskilip’ten İsmet Kasımcan hocamın telefonda, “ hocam, İstanbul’a geldiğimde arkadaşları topla, dünya gözüyle bir kere daha görüşelim, hasret giderelim” demesi beni çok duygulandırdı.
Dostluğa çok önem veren, dost edinmeyi çok seven bir karakterim var. İstanbul’da her 15 günde de Osmancık’lı arkadaşlarımı toplayarak özlem gideriyoruz.
Victor Hugo, “ kardeşlerimi Allah yarattı ama dostlarımı ben buldum” diyor.
Ben hem kardeşlerim, hem de dostlarımla hayatı paylaşarak mutlu oluyorum.
Öyle dostlarım var ki, yanlarında lâl olurum,
Onlar konuşur ben dinler arzuhal olurum,
Varlık yokluk âleminde sema yaparak,
Cehalet bağından çıkar, bahtiyar olurum.. (Mehmet Özata)
28 Ocak 2015


1963 Çorum lisesi mezunları… Soldan, İş adamı Metin Muci, Tarih öğretmeni Mehmet Özata, emekli Savcı Hüseyin Eyüpoğlu (Talaş), emekli Banka Müdürü Tuncay Erzurumlu, emekli Netaş Müdürü Abdullah Bükülmez.