Çorum Belediye, sezonun ilk maçında 3-2 yenildiği Kızılcabölükspor’la sahasında 1-1 berabere kalarak, ikinci yarıya kötü bir başlangıç yaparken, zirve yolunda, ileriki haftalarda çok arayacağı altın değerinde 2 puan kaybetti.
Önceki haftalarda olduğu gibi, Belediyespor, Kızılcabölükspor karşısında da sahaya farklı bir kadro ile çıktı. Ara transferde alınan futbolculardan sadece Emrah ilk onbirde yer buldu. Sahada 63 dakika kalan Emrah, hiçbir varlık gösteremezken, yerini bir diğer yeni transfer Berat Ali’ye bıraktı. Berat’ın da oynadığı süre içerisinde takıma katkı sağladığı söylenemez. Şunu demek istiyorum, transfer, ihtiyaca göre yapılır. Belediyespor’un en ihtiyaç duyduğu yer, orta saha ve forvet. Ama siz gidip hiç ihtiyacınız olmayan yere transfer yapıyorsunuz. Şimdi, ilk 63 dakikada sağ kanatta Emrah, kalan sürede ise Buğra oynadı. Maçı izleyenler aradaki farkı gördü. Başka da bir şey demiyorum.
Maça dönecek olursak, iki takım da genelde kontrollü bir futbol oynadı. Ağır zemin de futbolu olumsuz etkileyen faktörler arasındaydı.
Çorum Belediye, ilk ciddi atağında Burak’la golü bulup öne geçti. Ancak bu üstünlük sadece 4 dakika sürdü. Savunmadan çıkarken kaptırılan bir top pahalıya mal oldu. Belediyespor’un bu hastalığı geçen sezondan beri devam ediyor. Savunmadan çıkarken kaptırılan toplar yüzünden Belediyespor’un canı çok yandı. Hüseyin Çelik’in golünde, savunma kadar kaleci Fatih’in de büyük hatası vardı. Bir kaleci, kapattığı köşeden nasıl gol yer, doğrusu çok merak ediyorum. Fatih, maç boyunca da güven vermedi. Yan toplara hiç çıkmadı. Cepheden gelen toplarda da hep tereddütlüydü. Çizgi kalecisi olmaktan çıkıp, ceza sahasına hakim olması lazım.
Belediyespor, bir türlü oyunu rakip kaleye yıkamadı. Bunu yapabilmesi için kanatlarının çok iyi olması gerekiyordu. Ama iki kanat da döküldü resmen. Orta sahada M.Akif ve Furkan’ın da gereken katkıyı sağlayamaması üzerine Belediyespor etkili olamadı. Çağlar, genelde olduğu gibi, bu maçta ileride daha çok yalnız kaldı.
İkinci yarının ilk dakikalarında konuk takım, deneyimli kaptanı Hüseyin Çelik’le ikinci gole çok yaklaştı. Belediyespor, topa daha çok sahip olmasına rağmen, rakip kalede bir varlık gösteremedi. Fizik olarak daha üstün olan Kızılcabölüksporlu futbolcular, ikili mücadeleleri genelde kazanan taraf oldular.
Belediyespor, ikinci yarıda en net gol pozisyonunu 70.dakikada Çağlar’la yakaladı. Ancak Çağlar topu kaleciye nişanladı. Son dakikalarda da, Buğra’nın çaprazdan şutunda kaleci Asil gole izin vermedi.
Son bölümlerde, Kızılcabölüksporlu futbolcular yerden kalkmak bilmedi, zaman çalmaya oynadılar. Oyunu kendi yarı alanında kabullenen Denizli temsilcisi, ani ataklarla ikinci golü kovaladı. Buna karşılık, Belediyespor Teknik Direktörü Yavuz İncedal, son dakikalarda stoper İmam’ı forvet olarak saha sürdü. Zaten kapanan rakip karşısında pozisyon bulmakta zorlanan Belediyesporlu futbolcuların çoğu şutunda top etten savunmaya, zaman zaman da kendi takım arkadaşlarından döndü. Bir stoperin forvet olarak sahaya sürülmesi, aslında çaresizliğin fotoğrafı olarak hafızalara kazındı.