Belediyespor yönetiminin ne yaptığını, ya da ne yapmaya çalıştığını doğrusu anlamakta güçlük çekiyorum. Kurumsallaşmayı ana hedef olarak belirleyen bir yönetimin, bir futbolcusuna verdiği cezayı bile açıklayamaması, anlaşılır gibi değil.
Aslında kritik Darıca Gençlerbirliği maçı arefesinde böyle bir yazıyı kaleme almak istemezdim. Ama Belediyespor yönetiminden gelen açıklama üzerine cevap hakkını kullanmam kaçınılmaz oldu.
Önceki hafta, Hanoğlu Konağı tarafından Çorum Belediyespor’a moral yemeği verildi. Yemeğe izinsiz katılmayan futbolculardan M.Akif, 300 lira para cezasına çarptırıldı. Buraya kadar her şey gayet normal. Anormallikler ceza olayının bizde ve iki gazetede daha haber olarak çıkmasından sonra başladı. Her zamanki klasik “köstebek” muhabbetti başladı. Yönetim, birilerine yaranma gereği hissetmiş olmalı ki, haberimize yalanlama geldi. Mali Asbaşkan Fatih Özcan imzalı yapılan basın açıklamasında, M.Akif’e para cezası verilmesinin söz konusu olmadığı, bununla ilgili haberlerin tamamen asılsız olduğuna vurgu yapıldı. Tabi, o açıklamayı yayınlamadık. Çünkü yapılan açıklama gerçeğin tam tersi. Yani M.Akif’e verilen bir ceza var.
Şimdi çıkıp cezanın verildiği kararının altında hangi yöneticilerin imzasının bile bulunduğun açıklasam, hatta olayla ilgili başka ayrıntılar da versem ne olur?
Böyle şeylere gerek yok. Belediyespor eğer gerçekten kurumsal bir kimliğe kavuşmayı hedefliyorsa, futbolcusuna ceza vermek kadar doğal olan bir olayı açıklayabilmeli. Ya da, sağır sultanın bile haberdar olduğu cezayı yalanlama gereği duymamalı. Belediyespor’a bu tür haberler değil, ceviz kabuğunu doldurmayacak meselelerden dolayı oluşturulan kaos ortamları zarar verir.