Bu sezon sahasındaki son maçta Kocaeli ekibi Darıca Gençlerbirliği’ni konuk eden Çorum Belediye, hiç beklenmedik bir yenilgi alırken, play-off şansını mucizelere bıraktı. Play-off için son hafta Erzurum Büyükşehir Belediyespor’u deplasmanda yenmekten başka yolu kalmadı. Yenebilir mi, bu futbolla çok zor.
Darıca Gençlerbirliği maçında kart cezalıları Nedim ve Yakup’un dışında Buğra gibi 3 as futbolcu forma giyemedi. Buğra’nın, hem de sezonun en kritik maçı öncesinde kadroya alınmaması ve alınmama nedeni düşündürücü.
İlk yarıda İmam, Emir, Ender ve Murat’la net fırsatları cömertçe harcayan Belediyespor bu pozisyonlardan birini gol yapsa skor farka gidecek. Bu durumun şanssızlıkla hiçbir alakası yok. Tamamen bencillik ve beceriksizlikten başka bir şey değil.
Galibiyetten başka hiçbir sonucu kendine yaramadığını hatırlayan Darıca Gençlerbirliği hücuma daha çok çıkarken, Belediyespor savunması inanılmaz hatalar yapmaya başladı. Özellikle Osman yaptığı bariz kademe hatalarıyla savunmanın dengesini bozdu. Nitekim Darıca Gençlerbirliği bu hatalardan Gökhan Erdöl, Hakan, Ahmet ve Tuncay’la yararlanamadı. Yararlanamadı demek aslında kaleci Çağrı’ya haksızlık olur. Çağrı yaptığı müthiş kurtarışlarla takımını farklı yenilgiden kurtarırken, Çorum Belediye’nin ayakta kalan tek ismi oldu. Yediği golde ise yapacağı hiçbir şey yoktu.
Belediyespor ikinci yarıdaki en net gol pozisyonundan 74.dakikada Ender’le yararlanamadı. Ender, bomboş durumdaki Murathan’a pas verse belki de gol olacak ama iki savunma oyuncusunun arasından kaleye vurmayı tercih etti. Sezon başından beri takıma hiçbir katkı sağlamayan bu gibi futbolcularla Belediyespor’un hedefe ulaşması çok zor.
İkinci yarıda dalga dalga Belediyespor kalesine yüklenen Darıca Gençlerbirliği’nin “geliyorum” diyen golünü 79.dakikada Ahmet attı. Oyuna ikinci yarıda giren Ahmet’in müthiş şutunda kaleci Çağrı topu sadece filelerde görebildi.
Bu golle sahadan 1-0 yenik ayrılan Çorum Belediye play-off şansını mucizelere bıraktı. Kırmızı-Siyahlıların play-off’a çıkabilmeleri için son hafta Erzurum Büyükşehir Belediyespor’u deplasmanda yenmelerinden başka yolu yok.
Sanırım Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Altındağ, Darıca Gençlerbirliği maçının sorumluluğunu da üstlenecektir. Bu sorumluluk üstlenmenin ucuz kahramanlıktan hiçbir farkı yok. Sorumluluğu benim üstlenecek halim yok ya! Hem, bütün sorumluluğu Mustafa Altındağ’a yüklemek son derece yanlış olur. Bu sorumluluğu biraz da yönetim ve futbolcular almış olsaydı Belediyespor bugün belki de play-off’u garantilemiş olacaktı. Allah’tan ki sezonun sonu geldi. Yoksa bu yönetim ve futbolculara dördüncü teknik direktör de dayanmayacaktı.
Bir Fenerbahçeli olarak 19.şampiyonluğa çok sevindim. Belediyespor da 2.lige yükselmiş olsaydı sevincim bir kat daha artacaktı.