Salim Uslu önceki gün Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü ve AKP İlçe Başkanı Fatih Balcıoğlu’nu Meclis’teki makamında kabul etti.
İlçeye yapılan yatırımlar dolayısıyla Milletvekili Uslu’ya teşekkür eden Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yaptığı yardımlar kapsamında yeni bir çöp toplama aracı talep ederek, TOKİ Konut Projesi yeri ile ilgili arsa sorunu çözümünde destek olunmasını istedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Uslu ise Bayat’ta yapımı süren ve hayata geçirilecek projeleri yakından takip ettiklerini belirterek, “Kunduzlu, Eskialibey ve 31 köyün içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanacağı Kunduzlu Barajı projemiz devam ediyor. Şimdi de 77 bin dekar araziyi sulayacak Tımarlı 2. Kısım sulamasının ihalesi yapılacak. Sosyal Güvenlik Merkezi binamızın yer tahsisi ve ihale sürecini tamamlayarak sonuçlandırdık. 687 bin TL’ye mâl olacak. Büyük bir yangın felaketi yaşayan Çukuröz halkının daima yanında olduk. Çankırı Yolu’nun ihalesi 9 Ocak’ta yapıldı. Çorum Yolu’nun Haramidere geçişinin yapımı devam ediyor. Salı günü ise Bayat-İskilip arasındaki yolun ihalesi tamamlandı. Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanımız Lütfi Elvan, İl kongremizde projesi hazır olan ilçe girişi yolumuzun sözünü verdi. Yapılan ve yapılacak yeni ihalelerle Bayat ilçemizin yol sorunu tamamen sona ermiş olacak. Ayrıca 2012 yılında heyelan yaşayan Tevekli Köyü’ne 87 konut, 44 ahır ve altyapı çalışmaları yapıyoruz. 8,2 milyona ihale edildi. Yakın bir süreçte temelini atacağız. İlçemizin selden etkilenmemesi için İlçe Merkezi Yerleşim Yeri ve Arazilerin Korunması işini de 19 Şubat’ta ihale edeceğiz. İlçelerimizin talep ve ihtiyaçlarını, önceliklerine göre sıralıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan çöp toplama aracıyla ilgili talebiniz için de gerekeni yapacağız.” diye konuştu.
AKP Milletvekili Salim Uslu, Bayat TOKİ Konut Projesi arsa sorunuyla ilgili de Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca ile görüştü. (Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim