Bu yıl Çorum’un Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni tercih edecek öğrencilerden ilk 25 öğrenciye hediyeler verilecek. 400 puanın üzerinde Alaca İmam Hatip Lisesi’ne kayıt yaptıran bir öğrenciye 4 yıl boyunca her ay 100 TL burs, daha sonraki öğrencilere de diz üstü bilgisayar, masaüstü bilgisayar, akıllı telefon, yarım altın, çeyrek altın, gram altın, bisiklet, kamera, fotoğraf makinesi, tablet, hediye çeki gibi hediyeler sunulacak.
Okul Müdürü Kadir Şimşek, konu ile ilgili şu bilgileri verdi: “Alaca Anadolu İHL Müdürlüğü olarak, okulumuzda kaliteyi artırmak ve daha nitelikli öğrencileri okulumuza çekmek için, TEOG sınavları sonucu okulumuzu tercih edecek ilk 25 öğrenciye müthiş hediyeler sunuyoruz. Okulumuza bu yıl sadece 68 öğrenci alacağız. Yüksek puanlı öğrencilerimizi okulumuza bekliyoruz. İmam Hatip Liseleri artık eski ihtişamlı günlerine dönmeye başladı. Bundan sonra sosyal, kültürel, sportif ve akademik alanda başarı, bizim göbek adımız olacak. Bu yüzden kaliteli eğitim, sosyal, kültürel, sportif ve akademik alanda başarı görmek isteyen öğrenci ve velilerimizi okulumuza bekliyoruz.
Bu yıl çok verimli bir yıl geçirdik. Son 5 ay içerisinde 5 konferans gerçekleştirdik. Katıldığımız spor yarışmalarında 11 kupa ile Alaca’da en çok kupa kazanan okul olduk. Arapça yarışmalarında 3 dalda da Çorum birincisi olduk. Satrançta Çorum birincisi, güreşte Çorum ikincisi, futbolda Alaca ikincisi, voleybolda Alaca üçüncüsü, masa tenisinde Alaca üçüncüsü, Siyer-i Nebi yarışmasında iki kez Çorum ikincisi, hafızlıkta Çorum ikincisi, Kur’an-ı güzel okumada Çorum üçüncüsü, hutbe okumada Çorum üçüncüsü, şiir okumada Alaca üçüncüsü olduk. Ayrıca sosyal proje olarak da Milli Eğitim Bakanlığı ile İHH’nın Yetim Kardeş Projesi ile dünyanın 7 ülkesinden 15 yetime sponsor olduk ve bir yıl boyunca onlara bakıyoruz. Evet bu yıl yaptıklarımız henüz başlangıç. Gelecek yıllar bu tempoyu artırarak devam ettireceğiz. Bu başarıların elde edilmesinde emeği geçen tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum. Unutmayalım ki, İmam Hatipli olmak bir ayrıcalıktır.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim